Fasciabehandling/Djupvågsbehandling

FASCIABEHANDLING/DJUPVÅGSBEHANDLINGI denna behandling börjar vi med en genomgång av din kropp och status för dagen samt vad du har med dig sedan innan (ex. skador, mediciner, trauman etc), vi går igenom vad vi ska behandla och vad du har för mål med behandlingen.


I behandlingen använder jag mig av en en djupvågsmaskin (fascia vibes) som jobbar med vibrationer på olika frekvenser för att stimulera nervsystemet och skapa avslappning/avkoppling samtidigt som vibrationerna hjälper till att lossa på spänningar/låsningar i fascian/bindväven och musklerna. Detta resulterar i en ökad rörlighet och avslappning, förbättrad cirkulation och ökat vätskeflöde.


Behandlingen upplevs oftast som väldigt avslappnande och skön medan det självklart kan kännas mer på vissa ställen med mer spänningar/problemområden. Behandlingen kan vara inriktad på ett specifikt problem du vill ha hjälp med som tex Frouzen shoulder, Ryggvärk, nackvärk, stelhet, begränsad rörlighet höftproblem mm.

Eller som en underhållsbehandling för att hålla kroppen och fascian i gott skick.


Maskinen är konstruerad för att använda frekvenser som stimulerar kroppens smärtreceptorer, men genom det ständiga bytet av frekvens (hastighet) så överbelastas receptorerna. Enkelt förklarat så ställer kroppen in sig för att ta emot en frekvens, men då kommer nästa och det leder till att smärtan inte signaleras.


Maskinens vibrationer ger alltså en djupt avslappnande inverkan som låter behandlingen gå på djupet utan att nervsystemet håller emot. Denna behandling passar de flesta och är du nyfiken går det att boka en 10min prova på behandling för att känna på.

PRISER FÖR FASCIABEHANDLING


BEHANDLING

30min    750:-

45min    850:-

60min    1000:-

75min     1300:-

90min     1600:-

FASCIA

 Nedan kan du läsa mer om fascia och varför det är viktigt att ta hand om och behandla fascian.


Vad är Fascia?


Fascia är det elastiska, sammanhängande nätverk i kroppen, som sträcker sig från ytan av huden ner till cellernas kärnor – och även in i cellkärnan. Detta omfattande nätverk är rörligt, anpassningsbart, fraktalt och oregelbundet. Fascian utgör den grundläggande strukturella konstruktionen i den mänskliga kroppen.


Vad är Fascia – gammal beskrivning

  • Tunt lager runt en muskel, det vita vi ser när vi tittar på en köttbit.
  • Går i linje med den tidigare idén om en uppdelad kropp, där fascia är det som separerar olika delar och lager från varandra.

Vad är Fascia – uppdaterad förklaring

Schleip 2013, Stecco 2011, 2014, 2015, 2018, Langevin 2002, 2006

  • Fascia är ETT system, utan början och slut, som underhåller och upprättar sammankoppling, kommunikation och interaktion mellan olika delar av kroppen.
  • Vår kropp, allt i vår kropp, består av celler och substansen utanför cellerna, den Extracellulära Matrixen (ECM)
  • En vävnad, är en grupp celler med liknande uppgift (muskelvävnad, skelettvävnad) och allt är omslutet av ECM.

Den Extracellulära Matrixen (ECM)

  • ECM består av fibrer (t.ex. kollagen) som står för stabilitet
  • … och den flytande, gelliknande grundsubstansen (inkl. hyaluronsyra, glukosaminoglykaner och vatten) som ser till att cellmigrering, stötdämpning och glidförmågan fungerar som det ska.
  • Den här strukturen möjliggör för sammankoppling och kommunikation mellan alla delar i kroppen.
  • Fascia, är den extracellulära matrixen och de celler som skapar och underhåller ECM (t.ex. fibroblaster och fasciacyter).